OVO SU REKORDNE PADAVINE

Veliko nevrijeme pogodilo Austriju: Dijelovi Beča pod vodom, od siline poplava žena završila ispod autobusa

Poplave su prouzrokovale veliku štetu u dijelovima zemlje i prekinulo cestovni i željeznički saobraćaj, saopćile su austrijske vlasti

Haos u Austriji. Screenshot

E. Ć.

18.8.2024

Obilne kiše pogodile su alpske regije Austrije i tako ostavile dijelove Beča pod vodom.

Poplave su prouzrokovale veliku štetu u dijelovima zemlje i prekinulo cestovni i željeznički saobraćaj, saopćile su austrijske vlasti.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi kako bujice blatne vode nose automobile kroz skijalište Sent Anton u zapadnoj Austriji.

- U međuvremenu su rekordne količine padavina pogodile dijelove Beča na istoku zemlje - objavila je državna televizija ORF.

ORF je objavio kako je jedna žena povučena pod autobus od siline poplava u području Doeblinga, na sjeveru grada u subotu.

@diana.mujad Tragischer Unfall bei starkem Regen: Person von Fahrzeug erfasst #wien #frypgシ #news ♬ Originalton - diana.mujad

Vatrogasci u glavnom gradu pozvani su jučer na intervenciju više od 450 puta jer su pljuskovi izazvali haos u saobraćaju.

- Snažne oluje napravile su veliku štetu u mnogim dijelovima Austrije - naveo je Karl Nehamer (Nehammer), austrijski kancelar, na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.