NA PLATFORMI X

Ilon Mask će intervjuisati Trampa uživo: "Razgovor nije pripreman unaprijed"

Ovaj razgovor će bivšem predsjedniku Sjedinjenih Država omogućiti da se preko X-a obrati milionima glasača

Tramp i Ilon Mask. AP

E. Ć.

12.8.2024

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) vraća se na društvenu mrežu X, barem na jednu noć, kada će ga intervjuirati vlasnik te mreže, Ilon Mask (Elon Musk).

Podsjetimo, Trampov profil ugašen je na tadašnjem Twitteru nakon upada njegovih pristaša u Kongres 6. januara 2021. godine.

"Zabavan razgovor"

Kako je rečeno, intervju će se održati po našem vremenu u noći s ponedjeljka na utorak, a razgovor "nije pripreman unaprijed, nema granica kada je riječ o temama i bit će veoma zabavan", piše AP.

Mask također poziva korisnike X-a da postave pitanja. Ovaj razgovor će bivšem predsjedniku Sjedinjenih Država omogućiti da se preko X-a obrati milionima glasača, a također je prilika i za tu platformu, koja se oslanja na političke sadržaje, da popravi svoj status.

Tramp je već koristio X da se obrati publici kada je, umjesto sudjelovanja na republikanskoj debati, odabrao razgovarati s bivšim voditeljem Fox Newsa Takerom Karlsonom (Tucker Carlson) na toj mreži.

Mask je pred intervju sa Trampom na X-u napisao da se testira sustav zbog potencijalno velikog broja korisnika koji će gledati razgovor.

Podržava Trampa

Vlasnik X-a se do prije neku godinu deklarirao kao demokrat, ali je nedavno podržao Trampa u kampanji, dva dana nakon atentata na bivšeg predsjednika u Pensilvaniji.

I prije podrške Trampu, Mausk je svoje stavove okrenuo na desno i o tome pisao na X-u, podsjeća AP.

Inače, Tramp ima više pratitelja na X-u nego na svojoj mreži - 88 miliona prema 7,5 miliona.

Što se tiče Maska, koji će voditi intervju, njega prati 193 miliona ljudi, piše AP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.