PANIKA KOD DEMOKRATA

Skandal potresa Ameriku, "razapeli" muža Kamale Haris: Isplivali osjetljivi detalji iz njegove prošlosti

Varao prvu ženu, a ljubavnici napravio dijete

Haris sa suprugom Daglasom. Erin Schaff/The New York Times via AP

N. Aj.

4.8.2024

Suprug Kamale Haris (Harris), Daglas Emhof (Douglas Emhoff), našao se na udaru, nakon što su pojedini mediji objavili da je varao svoju prvu suprugu i da je porodičnoj dadilji navodno napravio dijete.

Daily Mail prenosi da je Emhof priznao da je imao aferu dok je bio u braku sa prvom suprugom.

Izašli smo jači

- Moja prva žena Kerstin i ja smo imali neka teška vremena, zbog mojih poteza. Preuzeo sam odgovornost, i u godinama koje su uslijedile riješili smo stvari kao porodica i izašli smo jači nego ranije - rekao je suprug Kamale Haris za CNN.

Emhof je dao izjavu za američki CNN nakon što je britanski tabloid pisao da je varao svoju prvu suprugu Kerstin i da je bio u vezi sa "plavom dadiljom", koja je predavala i u privatnoj školi koju su njegova djeca pogađala. Navodno joj je napravio i dijete.

Izvor CNN-a je rekao da je Emhof žestoko zažalio zbog afere, ali da je bio spreman da njihova veza "može da ispliva na vidjelo".

Žena s kojom je bio u vezi, Najen Nejlor (Naylor, 47) nije negirala saznanja kada su novinari Daily Maila zakucali na vrata njene kuće u Hemptonsu.

Ona nije željela da komentariše, samo je rekla: "Veoma sam zaprepaštena sada".

Blizak prijatelj, koji je bio upoznat s aferom i Najeninom navodnom trudnoćom rekao je za Daily Mail da ona nije zadržala dijete, ali navode da se na društvenim mrežama vidi snimak "misteriozne djevojčice" po imenu Bruk 2009. godine, kada je dijete i rođeno.

Druga prijateljica, Stejsi Bruks (Stacey Brooks), koja je rodila blizance otprilike u isto vrijeme kada je Najen navodno trebalo da se porodi, također nije negirala nijednu od tvrdnji - ali je rekla da neće otkriti dalje informacije bez Najenine dozvole.

Kada je istina izašla na vidjelo, prema navodima Daily Maila, uslijedila je panika među bliskim saradnicima Kamale Haris, a prije izjave Emhofa.

Emhof i njegova prva supruga rastali su se 2009. poslije 16 godina braka, a navodno nakon što je Kerstin saznala za aferu. Njihova kćerka Ela (Ella) je tada imala 10, a Kol (Cole) 15 godina.

Izvori su naveli da je Nejlor nakon afere morala da napusti posao učiteljice u elitnoj privatnoj osnovnoj školi u Kalver Sitiju u Kaliforniji, gdje je predavala Emhofovoj djeci, a radila je i kao dadilja za par.

Sastanak na slijepo

Daglas Emhof (59) je advokat i imao je veliku ulogu tokom kampanje Džoa Bajdena (Joe Biden) za predsjedničke izbore 2020.

Rođen je u Bruklinu, a sa svojom porodicom preselio se u Južnu Kaliforniju kada je bio tinejdžer.

Njegova i Kamalina priča počinje na sastanku na slijepo. Naime, spojili su ih Daglasov klijent i Kamalin prijatelj 2013. godine, kada je Haris bila poznata političarka u svojoj državi, Kaliforniji.

Uoči njihovog sastanka, Emhof je nazvao i ostavio dugačku govornu poruku, a na koju mu Haris odgovara na svakoj godišnjici. Otada su zajedno, a vjenčali su se 2014. godine u Santa Barbari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.