POSTALI DIO NJENOG TIMA

Računa na provjeren recept za pobjedu: Haris se okružila glavnim Obaminim saradnicima

Kampanji Haris pridružili se Dejvid Pluf, Stefani Kater i Mič Stjuart

Haris i Obama. NBC News

N. Aj.

4.8.2024

Kampanji potpredsjednice SAD Kamale Haris (Harris) pridružila su se tri nova viša savjetnika, uključujući vrhunske stratege koji su vodili dvije pobjedničke kandidature bivšeg demokratskog predsjednika Baraka Obame (Barack) za predsjednika SAD-a, rekao je izvor za Reuters s direktnim saznanjima.

Dejvid Pluf (David Plouffe), koji je bio menadžer Obamine predsjedničke kampanje 2008. i viši pomoćnik tokom njegove pobjede na izborima 2012., pridružio se kampanji  Haris.

Također, pridružila se i Stefani Kater (Stephanie Cutter), demokratska veteranka komunikacija koja je prethodno bila Obamina direktorica komunikacija u Bijeloj kući i zamjenica menadžera kampanje. Kater će se pridružiti Harisovoj kampanji kao viši savjetnik za strateške poruke.

Njena firma ima ugovor za organizaciju Demokratske nacionalne konvencije u avgustu.

Pridružuju se i Mič Stjuart (Mitch Stewart), koji je radio na obje Obamine kampanje i doći će kao viši savjetnik za države na bojnom polju, te Dejvid Binder (David), koji je vodio Obaminu operaciju istraživanja javnog mnijenja.

Svi novozaposleni će odgovarati predsjedavajućoj kampanje Džen Omali Dilon (Jen O'Malley Dillon), još jednoj veteranki Obamine dvije kampanje koja je također upravljala kampanjom predsjednika Džoa Bajdena 2020.

Majk Donilon (Mike), dugogodišnji savjetnik Bajdena koji je napustio Bijelu kuću kako bi se pridružio njegovoj kampanji za reizbor ove godine, vratit će se u Bijelu kuću na posljednjih šest mjeseci Bajdenovog predsjedavanja, rekao je zvaničnik Bijele kuće u petak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.