DIPLOMATSKI SKANDAL

Video / Putinovi ministri izbačeni iz sale uoči sastanka s Kim Džong Unom

Trebalo je odmah da nas upozorite. Prvo nam kažete da požurimo, rekao je ruski predstavnik

Scena uoči sastanka. Screenshot

E. Ć.

20.6.2024

Tokom posjete Vladimira Putina Pjongjangu dogodila se zanimljiva scena zbog čega su ruski ministri bili primorani napustiti salu. 

Naime, uoči sastanka sa sjevernokorejskim liderom domaći zvaničnici su zamjerili ruskim ministrima koji su pratili Putina jer su ušli u salu prije Kim Džong Una (Jong Un).

Incident se dogodio tokom uživo prijenosa Putinove posjete putem sjevernokorejskih državnih medija.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, prvi koji je ušao u prostoriju, viđen je kako sjedi za pregovaračkim stolom i žali se da se uprljao nečim. Prvi zamjenik premijera Denis Manturov i zamjenik premijera Vitalij Saveljev zatim sjedaju pored njega.

Zamjenik premijera Aleksandar Novak, ministar odbrane Andrej Belousov, ministar zdravlja Mihail Muraško i šef Roskosmosa Jurij Borisov takođe su viđeni kako ulaze u prostoriju.

- Stanite - može se čuti kako im govori sjevernokorejski zvaničnik van ekrana.

Predstavnik ruske delegacije je pitao zbog čega su onda ušli u salu, na šta im je sjevernokorejski zvaničnik odgovorio: "Ne, imamo protokol".

- Trebalo je odmah da nas upozorite. Prvo nam kažete da požurimo... - rekao je jedan ruski predstavnik nakon čega se prijenos prekinuo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.