SPECIJALCI UPALI

Završena talačka kriza u ruskom zatvoru: Specijalci upali i pobili ISIL-ovce

"Zaposlenici koji su držani kao taoci su pušteni. Nisu ozlijeđeni", objavila je zatvorska služba.

Teroristi ISIL-a. X

D. H.

16.6.2024

Ruske pecijalne snage upale su danas u pritvorski centar u gradu Rostovu na jugu zemlje, ubivši nekoliko otmičara i oslobodivši dvojicu čuvara koje su pod prijetnjom noževima držali zatvorenici povezani s Islamskom državom, izvještavaju ruski mediji.

Na snimci objavljenoj na ruskim Telegram kanalima čula se intenzivna automatska paljba. "Kriminalci su eliminirani", objavila je ruska Federalna zatvorska služba u priopćenju koje je prenijela novinska agencija Interfax.

"Zaposlenici koji su držani kao taoci su pušteni. Nisu ozlijeđeni", objavila je zatvorska služba.

Petorica zatvorenika uzela su dvojicu čuvara za taoce u pritvorskom centru u južnoj ruskoj regiji Rostov, navodeći za sebe da su pristaše ISIS-a, izvijestio je ranije jutros kanal Telegrama Baza, koji ima izvore u ruskoj policiji.

Ruska državna novinska agencija RIA izvijestila je, pozivajući se na neidentificirane izvore, da su uhićenici koji su umiješani u uzimanje zaposlenika za taoce optuženi za terorizam. Agencija Interfax ranije je izvijestila, pozivajući se na neimenovane izvore, da su pritvorenici zatražili automobil i slobodan izlaz iz zatvorskog centra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.