IMA MRTVIH I RANJENIH

Izraelski specijalci upali u glavnu bolnicu na jugu Gaze

Provodimo precizne operacije spašavanja - kazala je izraelska vojska

Akcija izraelske vojske. Screenshot

D. H.

15.2.2024

Izraelske specijalne snage upale su u bolnicu Nasser u gradu Khan Younisu na jugu Gaze, saopćila je izraelska vojska, rekavši da ima vjerodostojne informacije da bi tijela izraelskih talaca mogla biti u ustanovi, prenosi Reuters. 

- Provodimo precizne operacije spašavanja, kao što smo radili u prošlosti, gdje naši obavještajni podaci ukazuju da bi se mogla zadržati tijela talaca - rekla je vojska u saopćenju.

Ministarstvo zdravstva Gaze potvrdilo je da su izraelske snage izvršile napad na glavnu bolnicu u južnom dijelu teritorija. Bolnica Nasser bila je uglavnom odsječena borbama koje traju tjednima. Jučer su tisuće raseljenih Palestinaca koji su se ondje sklonili počeli bježati nakon što je Izrael saopćio da im je otvorio koridor za bijeg.

Tokom noći, izraelska vatra na ustanovu ubila je pacijenta i ranila šest drugih, rekli su liječnici. Izraelske snage otvorile su vatru na glavnu bolnicu u južnoj Gazi rano u četvrtak, ubivši pacijenta i ranivši šest drugih, prema liječnicima, dok je vojska pokušavala evakuirati tisuće raseljenih ljudi iz medicinskog kompleksa koji je uglavnom odsječen sedmicama borbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.