STRADALO 5 HAMASOVACA

Izraelska vojska objavila snimak: U bolnici smo pronašli puške, granate, uniforme

Ovi nalazi nedvosmisleno dokazuju da je bolnica korištena za terorizam potpuno kršeći međunarodno pravo, rekao je Hagari

IDF: Evo šta smo pronašli u bolnici. X.com

S. S.

15.11.2023

Izraelska vojska objavila je snimak oružja za koje tvrde da je pronađeno prilikom upada u bolnicu Al Šifa.

Tvrde da su članovi elitne jedinice Shaldag i pripadnici 36. divizije pronašli oružje u centru za magnetsku rezonancu u bolnici.

Dodali su da su se ispred bolnice sukobili s Hamasovim naoružanim napadačima, pri čemu je ubijeno petero militanata. 

- Tokom pretresa unutar jednog od bolničkih odjela vojnici su locirali prostoriju u kojoj su se nalazila jedinstvena tehnološka sredstva, borbena oprema i vojna oprema koju koristi teroristička organizacija Hamas - navodi IDF.

Na objavljenim slikama i videozapisima vide se jurišne puške, granate i druga vojna oprema. IDF je saopćio da su na drugom bolničkom odjelu pronađeni Hamasov operativni štab i "tehnološka sredstva", za koja kaže da ukazuju na Hamasovo korištenje objekta za terorizam.

IDF-ov glasnogovornik Daniel Hagari na večerašnjoj konferenciji kazao je da su izraelske snage pronašle Hamasove uniforme, "koje su bile bačene na pod bolnice kako bi teroristi mogli pobjeći odjeveni kao civili". "Ovi nalazi nedvosmisleno dokazuju da je bolnica korištena za terorizam potpuno kršeći međunarodno pravo", naglasio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.