URED PREMIJERA

Izrael se oglasio u puštenim taocima

Njih dvije su oteli tokom ubojitog napada u subotu iz svojih domova u kibucu Nir Oz, navode u saopćenju

Nurit Cooper i Yocheved Lifshitz. Twitter

H. J. I.

24.10.2023

Glasnogovornik ureda izraelskog premijera izdao je saopćenje o oslobađanju dvije starije Izraelke.

- Posebni izaslanik za otete i nestale osobe izvijestio je da su danas (ponedjeljak) Nurit Cooper (79) i Yocheved Lifshitz (85) puštene iz ruku terorističke organizacije Hamas.

Njih dvije su oteli tokom ubojitog napada u subotu iz svojih domova u kibucu Nir Oz. Amiram, 85-godišnji Cooperin suprug i Oded, 83-godišnji Lifshitzov suprug, koje su oteli zajedno s njima, još uvijek su u rukama okrutne terorističke organizacije zajedno s ostalim otetima, a mi ćemo nastaviti raditi na sve načine za njihov povratak.

IDF i sigurnosne snage naporno su radile u posljednjih nekoliko dana na svim kanalima kako bi dovele do njihovog oslobađanja i prevladavanja brojnih poteškoća koje je postavio Hamas.

Nakon što su predani snagama IDF-a, oni se u ovom trenutku probijaju do medicinskog centra u Izraelu koji je posebno organiziran i pripremljen za njihov prihvat. Tamo će ih čekati članovi njihovih porodica.

Zahvaljujemo Egiptu na pomoći i Crvenom križu na njihovoj važnoj ulozi spašavatelja života.

Vlada Izraela, IDF i cijeli sigurnosni establišment nastavit će djelovati u skladu sa svojim najboljim sposobnostima i naporima kako bi locirali sve nestale i vratili sve otete kući - navode u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.