PODRŠKA OCU

Oglasio se princ Vilijam: Podržavat ću svog oca, kralja, na svaki mogući način

Jučer je novi kralj dodijelio Vilijamu titulu princa od Velsa, koju je prethodno sam nosio

Princ Vilijam: Tuga je cijena koju plaćamo za ljubav. Agencije

Z. K.

10.9.2022

Britanski princ Vilijam (William) rekao je danas da će odati počast uspomeni na svoju baku, kraljicu Elizabetu, podupirući svog oca kralja Čarlsa III (Charles).




Sada je prijestolonasljednik

- Moja baka je rekla da je tuga cijena koju plaćamo za ljubav. Sva tuga koju ćemo osjećati u idućim sedmicama bit će dokaz ljubavi koju smo osjećali prema našoj izvanrednoj kraljici. Odat ću počast uspomeni na nju tako što ću podržavati svog oca, kralja, na svaki mogući način - rekao je princ Vilijam.

Čarls je ranije danas službeno proglašen novim britanskim monarhom na ceremoniji nakon što je automatski naslijedio svoju majku poslije njene smrti u četvrtak.

Vilijam, koji je sada prijestolonasljednik, rekao je da je kraljica bila uz njega u njegovim najsretnijim trenucima. I bila je uz njega u najtužnijim danima njegovog života.

- Znao sam da će ovaj dan doći, ali proći će neko vrijeme dok stvarnost života bez bake ne postane istinska - rekao je.

Jučer je novi kralj dodijelio Vilijamu titulu princa od Velsa, koju je prethodno sam nosio. Vilijamova supruga Kejt (Kate) dobila je titulu princeze od Welsa, koju je zadnja nosila Čarlsova pokojna prva supruga Dajana (Diana).

Ovo je prvi put da su viđeni tako blizu zajedno. Agencije

Pogledali cvijeće i poruke

Princ Hari (Harry) i njegova supruga Megan (Meghan) pridružili su se princu Vilijamu i supruzi Kejt kako bi pogledali cvijeće i poruke ostavljene ispred dvorca Vidzor u subotu nakon smrti kraljice Elizabete.

Ovo je prvi put da su viđeni tako blizu zajedno otkako su Hari i Megan napustili svoje kraljevske dužnosti i preselili se u Sjedinjene Američke Države.

Državni sprovod kraljice Elizabete održat će se u ponedjeljak, 19. septembra, u 11 sati po srednjoevropskom vremenu, rekli su kraljevski dužnosnici u subotu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.