PREMIJERKA FINSKE

Nakon što je objavljen sporni snimak: Brojne žene pružile podršku Sani Marin

Danski magazin Alt for Damerne (Sve za žene) objavio je niz videosnimaka na kojima su prikazane članice redakcije na zabavama

Brojne žene podržale Sani Marin. Screenshot

H. J. I.

20.8.2022

Rasprava o plesanju i pjevanju finske premijerke Sane Marin (Sanna) na privatnim zabavama ne prestaje zaokupirati svjetsku javnost, posebno uzimajući u obzir to da su se pojavile nove snimke na kojima se vidi kako u jednom klubu u Helsinkiju pleše s finskim pjevačem Olavijem Usivirtom.

Iako je Marin proteklih nekoliko dana doživjela brojne kritike, mnoge žene pružile su podršku premijerki Finske. 

Danski magazin Alt for Damerne (Sve za žene) objavio je niz videosnimaka na kojima su prikazane članice redakcije na zabavama.

- U solidarnosti s premijerkom Finske Sanom Marin, mi u Altu objavljujemo snimke koji nikada ne bi ugledali svjetlo dana. Nećete biti ništa lošija premijerka, direktorica škole ili nastavnica ako zapalite plesni podij ovog vikenda - naveli su iz redakcije ovog magazina.

Osim članica redakcije danskog magazina, premijerki Finske pružile su podršku i brojne druge žene sa sjevera Evrope, ali i ostatka kontinenta te su naglasile kako snimci koji su objavljeni u javnosti ne predstavljaju apsolutno ništa sporno.

Podsjećamo, na konferenciji za novinare održanoj u petak, finska premijerka je rekla da se ne sjeća da ju je muškarac s kojim je plesala poljubio u vrat. Kazala je da je i sama pogledala videosnimku i da izgleda kao da joj Usivirta nešto govori.

- Da, istina je, udata sam žena, no mislim da su to stvari koje se tiču moga privatnog života i ne kanim ih detaljnije komentirati. Usput, mislim da se u tom videu ne događa ništa neprimjereno - rekla je Marin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.