NAVEDENO U INTERNOM DOPISU

Razlog je Mask: Dvojica čelnika Twittera napuštaju kompaniju

Kompaniju napuštaju Kajvon Bejkpur generalni menadžer Twittera i Brus Falk generalni menadžer prihoda

Kajvon Bejkpur i Brus Falk napuštaju Twitter. Agencije

H. J. I.

12.5.2022

Dvojica čelnika Twittera odlaze kao dio pretresa najviših rukovodilaca, prema internom dopisu koji je podijeljen zaposlenima u četvrtak, dok se kompanija bori s preuzimanjem od Elona Maska (Musk), najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Kajvon Bejkpur (Kayvon Beykpour), generalni menadžer Twittera, odlazi, a zamijenit će ga Džej Salivan (Jay Sullivan), navodi se u dopisu do kojeg je došao The New York Times. Salivan je trenutno privremeni generalni direktor potrošačkih proizvoda. Brus Falk (Bruce Falck), Twitterov generalni menadžer prihoda, također napušta kompaniju.

- Ključno je imati prave vođe u pravo vrijeme - rekao je Parag Agraval (Agrawal), izvršni direktor Twittera u dopisu osoblju. Salivanova "vizija proizvoda, sposobnost da inspiriše, brzo se kreće i podstiče promjene je ono što je Twitteru potrebno sada i u budućnosti."

U dopisu se navodi da Twitter pauzira većinu novih zapošljavanja i povlači diskrecionu potrošnju, iako kompanija trenutno ne planira otpuštanja. Dio toga proizilazi iz toga što kompanija ne postiže ciljeve u pogledu gledanosti i rasta prihoda, napisao je Agraval.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.