EKSKLUZIVNI INTERVJU

Tomas Markle: Svi mi griješimo, ali ja nikada nisam igrao bilijar gol, niti sam se kao Heri oblačio poput Hitlera

Negirao je da su Kraljevska porodica i Britanija rasistički nastrojeni, te je njihove tvrdnje nazvao "lažnima"

Thomas Markle i Harry na Hvaru. Jutarnji list

Piše: H. J. I. / Daily Mail

9.3.2021

Nakon intervjua princa Herija (Harry) i Megan (Meghan) Markle koji je uzburkao svjetsku javnost, oglasio se i Tomas Markle. Dao je ekskluzivni intervju u emisiji Dobro jutro Britanijo (Good Morning Britain), prenosi Dejli Mejl.

Negirao je tvrdnje svoje kćeri da ju je „izdao“, zeta Herija je nazvao „pretencioznim“, te je izjavio:

- Svi mi griješimo, ali ja nikada nisam igrao bilijar gol, niti sam se kao Heri oblačio poput Hitler.-

Gospodin Markle je istakao da se izvinuo više od 100 puta zbog dogovora sa paparazo fotografom koji je sklopio prije Kraljevskog vjenčanja 2018. godine te da ih je pozvao da se vide, s obzirom da sada žive na samo 100 kilometara udaljenosti.


Megan rekla da ne može zamisliti da povrijedi sina Arčija

Također je porekao da su Kraljevska porodica i Britanija rasistički nastrojeni, nazvavši Meganine i Herijeve tvrdnje „lažnima“. Dodao je da, ako ih je zaista neko iz kraljevske porodice pitao koliko će Arčijeva (Archi) koža biti „tamna“, da je to samo bilo „glupo pitanje“.

Markle se odlučIo javno oglasiti u emisiji Dobro jutro Britanijo nakon što je pogledao Oprin intervju sa svojom kćerkom i njenim suprugom. Sinoć je u Velikoj Britaniji taj intervju pratilo 11,4 miliona ljudi, a desetine miliona više u nedjelju u SAD-u.

U njemu je između ostalog Megan rekla da ne može zamisliti da povrijedi sina Arčija na način na koji ju je vlastiti otac „izdao“, priznajući da joj je bilo „teško pomiriti se“ sa Tomasom nakon što je on inzistirao da nije razgovarao sa medijima.

-Pogledaj Arčija, mislim na ovo dijete i iskreno ne mogu zamisliti da učinim bilo šta što bi namjerno nanijelo njemu bol- izjavila je Megan.

Komentirajući ovo, Markle je rekao da, iako ju je iznevjerio da je i ona iznevjerila njega kada je prije skoro tri godine, nakon njegove operacije srca prestala komunicirati s njim.

-Zaključak je da me nije izgubila, uvijek sam bio tu za nju, i uvijek ću biti tu za nju ako ona to bude željela- rekao je.

U toku intervjua se osvrnuo i na Herijev put u Las Vegas kada je gol igrao bilijar i na to kada je obukao nacističku uniformu na zabavu kada je imao 20 godina.


Žao mi je zbog onoga što sam učinio

Opisao je i svoj zadnji telefonski poziv sa Herijem.

-Heri mi je rekao, da si me poslušao ovo ti se ne bi desilo. Ja, ležeći u bolničkom krevetu nakon obavljene operacije ugrađivanja stentova, samo sam spustio slušalicu jer je to za mene bilo „pretenciozno“ i „ružno“ od njega.

U daljnjem napadu na Herija, gospodin Markle je izjavio da se priznanje njegove kćeri da je bila suicidalna dok je živjela u Velikoj Britaniji, loše odrazilo na njegovog zeta.

-Ta izjava me stvarno uznemirila, kao što sam rekao, bilo bi joj mnogo lakše da se obrati meni ili bilo kome iz porodice, za koju tvrdi da ne poznaje. Heri je očigledno ne podržava dovoljno dobro- izjavio je.

Za kraj, Markle je iskoristio rijetku priliku u medijima da potakne svoju kćerku da mu se obrati.

-Želio bih da ponovim. Žao mi je zbog onoga što sam učinio. Bilo je to prije dvije godine. Ali pokušao sam joj to nadoknaditi. Sada smo udaljeni samo 100 kilometara. Nikada je nisam prestao voljeti. Ne slažem se sa svim stvarima koje rade moja djeća, ali ću ih uvijek voljeti. I sigurno volim Megan.- zaključio je Markle.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.