ZAVRŠIO NA SLOBODI

Horor iz Brazila: Ubio više od 70 ljudi, ali se ne kaje

Lokalni zakoni bili su takvi da je Filjo mogao biti osuđen samo na 30 godina zatvora bez obzira na to što je broj njegovih ubistava stalno rastao

Avaz.ba

16.7.2020

Filjo: Nasilje osjetio još dok je bio u majčinom stomaku. Agencije

Pedro Rodrigez Filjo (Rodriges Filho) osuđen je kao masovni ubica, procjenjuje se da je ubio između 70 i 100 osoba. No, on se razlikuje od svih drugih ubica na svijetu, Filjo je ubijao isključivo zločince, navodi „Blic“.

Postao je poznat nakon što je riješio da počne da ubija serijske ubice. Analitičari koji su se bavili njegovim slučajem ustanovili su da je on "savršeni primjer psihopate".

Pedro je nasilje osjetio još dok je bio u majčinom stomaku. Svakodnevno maltretiranje i fizičko nasilje oca nad njegovom majkom ostavile su posljedice i na Pedra. Već po rođenju, lobanja mu je bila oštećena od silnih udaraca i šutiranja.  

Već u Pedrovoj 14. godini bilo je jasno da nije kao druga djeca. Nakon što je njegov otac otpušten zbog krađe hrane, Pedro je riješio da se osveti nadležnom koji je bio zadužen za očev otkaz tako što ga je ubio.

Nakon toga bio je prinuđen da živi u konstantnom bjekstvu. U cijeloj toj frci uspio je da se zaljubi. U pitanju je bila djevojka pod imenom Marija Aparesida Olimpija. Međutim, Mariju je ubila lokalna banda i to neposredno prije Pedrovog 18. rođendana. Svoje tinejdžerske godine proveo je u osveti. Želio je da oni koji su mu oduzeli ljubav plate za svoje zlodjelo.


Tvrdi da nikada nije ubio nedužnog čovjeka. Agencije

Nakon što je njegov otac monstruozno ubio Pedrovu majku mačetom, Pedro je riješio da ni njemu ne ostane dužan. Kako mu je otac bio u zatvoru, Pedro ga je pri jednoj posjeti izbo na smrt.

Uhapšen je i zatvoren, a onda je u brazilskom zatvoru ubio još 47 osuđenih kriminalaca. U razgovoru sa psihijatrima rekao je da se ne kaje jer vjeruje da će svijet bez njih biti bolje i sigurnije mjesto i da nikada nije ubio nedužnog čovjeka.

Lokalni zakoni bili su takvi da je Pedro (65) mogao biti osuđen samo na 30 godina zatvora bez obzira na to što je broj njegovih ubistava stalno rastao. Na slobodu je pušten 2007. godine. Medijima koji su ga sačekali ispred zatvora dao je obećanje, ubit će sve članove brazilske mafije koji budu imali tu nesreću da mu se nađu na putu!  Kasnije je ponovo završio iza rešetaka, no oslobođen je 2018. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.