IZBORI U SRBIJI

Moda na glasačkim mjestima: Šta su odjenule ljepše polovine srbijanskih političara

Epidemiolog Darija Kisić-Tepavčević na biračko mjesto došla je u elegantnoj kombinacij

Ivica i Sanja dačić. tanjug

Avaz.ba

21.6.2020

Srbiji je danas izborni dan, a dosad su na glasanje izašli brojni političari koji su ispunili građansku dužnost u pratnji svojih supruga, javljaju mediji u Srbiji. Ljepše polovine  političara za ovu priliku su, čini se, birale elegantije odevne predmete, a zanimljivo je da su gotovo sve dame došle u crnoj kombinaciji.

Supruga ministra odbrane, Nataša Vulin, na biračko mjesto došla je u elegantnoj kombinaciji sa tamnim tonovima. Na sebi je imala crni mantil, tamnu bluzu, farmerice i crne cipele sa potpeticom. Nataša je nosila je zaštitnu masku u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. 

I žena lidera Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, Snežana, nosila je crnu odjevnu kombinaciju. Sa crnom košuljom, u crnim pantalonama i crnim sakoom pojavila se jutros na svom biračkom mestu.


Darija Kisić-Tepavčević. Tanjug

Nežnija polovina ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, Sanja, glasala je u elegantnoj odjevnoj kombinaciji. Na sebi je imala crni mantil opasan kaišem.

U Novom Pazaru glasala je i supruga Muamera Zukorlića, bivšeg muftije Islamske Zajednice u Srbiji i nosioca liste stranke pravde i pomirenja "Samo pravo". Ona je nosila crni hidžab, a i ostatak njene odjeće bio je u crnoj boji. Na sebi je imala crnu dugu haljinu, a preko nje crni mantil.  

Na današnje izbore izašle su i žene srbijanske politike. Među prvima je glasala premijerka Srbije Ana Brnabić koja je za ovu priliku odabrala tamno plavi blejzer, bijelu košulju i crne pantalone.

U bijeloj kombinaciji svoju građansku dužnost ispunila je ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović. Ona je na sebi danas imala elegantan bijeli sako ispod kojeg je nosila majicu srebrne boje. Ova dva odjevna predmeta ukombinovala je sa crnim pantalonama. 

Ministarka pravde Nela Kuburović- Kisić glasala je u tirkizno plavom sakou i bijeloj bluzi. Na biračko mjesto došla je sa zaštitnom maskom na licu.

Epidemiolog dr Darija Kisić-Tepavčević na biračko mjesto došla je u elegantnoj kombinaciji. Imala je crnu majicu i crne pantalone, a tu tamnu boju "razbila" je bijelim sakoom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.