"AVAZ" SAZNAJE

Renato Mikac i Harun Babić uhapšeni u akciji FUP-a: Osumnjičeni za iznudu i preprodaju droge

Tokom pretresa pronađeni droga, pištolji i novac

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

prije 15 sati 33 minute

Policijski službenici Federalne uprave policije, postupajući po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Naredbi Općinskog suda u Sarajevu su na području grada Sarajeva, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti kojom prilikom su slobode lišili dva lica inicijala R.M. (30) i H.B. (24), saopćeno je iz FUP- a.

Ova lica se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela „Iznuda“ iz člana 295. KZFBiH, „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. KZFBiH, „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. KZFBiH i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZFBiH.

Tokom realizacije Naredbe za pretres, pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”, oružje i novac u različitim apoenima. Osumnjičena lica su višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela.

- Navedena lica će nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu- naveli su iz FUP-a.

Kako "portal "Avaza" saznaje uhapšeni su Renato Mikac i Harun Babić koji su odranije poznati policiji. Harun Babić je ranije privođen u akcijama "Start" i "Rez".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.