IZVRŠEN PRETRES

FUP uhapsio Zeničanina koji je u stanu krio veću količinu hašiša

Uhapšeni će biti predat Tužilaštvu BiH

B. C.

prije 17 sati 14 minuta

Policijski službenici Federalne uprave policije, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jučer poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Zeničko-dobojskog kantona, grada Zenice, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe suda Bosne i Hercegovine, izvršen je pretres osobe S.T. (1987) iz Zenice. Pretresanje osobe i stana izvršeno je zbog postojanja osnova sumnje u činjenje krivičnog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“, kojom prilikom je pronađeno određena količina opojne droge „Cannabis – Hašiš“.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Zeničko-dobojskog kantona, neovlašteno nabavljalo opojnu drogu „Cannabis – Hašiš“ koju je potom skrivalo u stanu koji koristi. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.