ZLOUPOTREBA DROGA

Akcija "Nišan 3" u Banjoj Luci: Zaplijenjeno 5,5 kilograma marihuane

Uhapšen Marko Simić sin savjetnika direktora Policije RS Dragana Simića

B. C.

jučer

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, jučer su realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Nišan 3“, koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga u okviru koje su lišili slobode  M.S. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, saopćeno je iz MUP-a RS.

- Na osnovu Naredbi Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, istog dana izvršen je pretres putničkog vozila marke „BMW“ i stana u Banja Luci, koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno oko 5,5 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, digitalna vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, novac u iznosu od oko 4 .200 eura, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.

U toku je kriminalistička obrada lica M.S. koje će danas nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Mediji navode da je uhapšen Marko Simić, sin savjetnika direktora Policije RS Dragana Simića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.