POZNATI IDENTITETI

Video / Pogledajte hapšenje osumnjičenih u velikoj akciji "Alfa"

Navedena operativna aktivnost je rezultat višegodišnje međunarodne istrage MUP-a RS, Tužilaštva BiH, EUROPOL-a, te istražnih organa Austrije i Češke

Tokom akcije "Alfa". MUP RS

E. Ć.

14.8.2024

Po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u akciji "Alfa" provedenoj zajedno sa MUP-om RS, u predmetu organizovanog kriminala visoke razine, lišeni su slobode Izet Beganović, Adnan Kelecija i Sadik Kevrić, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. KZ BiH, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH.

U istrazi su korišteni i dokazi iz kriptovanih aplikacija, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

- Na osnovu naredbi za pretresanje Suda BiH a pod nadzorom Tužilaštva BiH danas je na području Banje Luke i Brčkog izvršeno više pretresa stambenih objekata i vozila lica lišenih slobode kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih preduzeća sa različitim djelatnostima u vlasništvu navedenih lica, kao i veći broj mobilnih telefona i računara, vatreno oružje, više skupocjenih putničkih motornih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improvizovane laboratorije za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u krivičnom postupku.

U toku sutrašnjeg dana lica lišena slobode će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti sprovedena u prostorije Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Navedena operativna aktivnost je rezultat višegodišnje međunarodne istrage MUP-a RS, Tužilaštva BiH, EUROPOL-a i istražnih organa Republike Austrije i Češke - naveli su iz MUP-a RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.