POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Detalji navijačke "sačekuše" u Lašvi: Koristili baklje i palice, uhapšeno devet osoba, među njima tri maloljetnika

Izvršena su krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, dodali su

Tučnjava navijača kod Zenice. Crna hronika

N. H.

prije 2 dana

U večernjim satima u nedjelju je došlo do tučnjave navijača Sarajeva, poznatiji kao Horde zla, koji su u "sačekuši" napali navijače Širokog Brijega, poznatiji kao Škripari, u mjestu Lašva kod Zenice, kako je to portal "Avaza" sinoć objavio. 

Kako je za portal "Avaza" potvrdio portparol MUP-a ZDK Samir Valentić, u tom incidentu je uhapšeno devet osoba, od kojih su tri maloljetne. 

- Izvršena su krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari. Tom prilikom došlo je do upotrebe drvenih palica, kamenica, suzavaca i baklji, usljed čega je oštećen autobus s navijačima, kao i jedno putničko motorno vozilo, nakon čega su vozači udaljavaju u pravcu Viteza, gdje su od strane policijskih službenika zadokumentovana. Na mjestu događaja, slobode je lišeno devet lica, od kojih su tri maloljetnika. Svi su iz Sarajeva. Navedena lica su zadržana u prostorijama i nad istima će biti provedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta izvršen je događaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca - kazao je Valentić za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.