DVIJE OSOBE UHAPŠENE

Akcija policije kod Kiseljaka: Zaplijenjen 1,5 kilogram marihuane i pola kilograma spida

Izvršili pretrese u dvije porodične kuće u mjestu Podastinje

Zaplijenjena droga. MUP SBK

B. C.

prije 5 dana

Policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uspješno su realizovali još jednu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Oduzete i tablete droge ecstasy

Naime, dana 11.09.2024.godine navedeni službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Kiseljak izvršili pretrese u dvije porodične kuće u mjestu Podastinje, općina Kiseljak i to:

-u vremenu od 17:00 do 17:40 sati izvršen je pretres kuće koju koristi V.V. rođen 1985.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom pronađeno je oko 0,5 kilograma zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i 60 komada tableta za koje se sumnja da su opojne droge ecstasy.

- u vremenu od 17:50 do 18:40 sati izvršen je pretres kuće koju koristi T.B.rođen 1990.godine iz Kiseljaka. Prilikom pretresa pronađeno je oko 1kilogram zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, oko 0,5 kolograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i 20 komada tableta za koje se sumnja da su opojne droge ecstasy.

Pronađena i digitalna vaga

Tokom ovih pretresa pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz ove oblasti.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Službenici policije će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.