VELIKA TRAGEDIJA

Ovo je skuter zbog kojeg je stradala šestočlana porodica u Novom Sadu: Sumnja se da se zapalio tokom punjenja

Kako su ispričale skrhane komšije, nakon što je plamen primjećen svi su pojurili da pomognu, pa su čak pokušali da razbiju i zid

Skuter prikopčan na punjenje. Facebook

Dž. R.

23.8.2024

Danijel A. (29) i Maja S. (23) i njihovo četvero djece starosti 2, 4, 5 i 7 godina stradali su noćas u požaru u Novom Sadu koji je izbio oko 3 sata, kako je zvanično saopštio Ivica Dačić, sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu, odnosno, na punjenje, prenosi Telegraf.rs.

Skrhane komšije

Porodica je objavljivala fotografije skutera na svojim profilima na mrežama, a na jednoj, ovoj koju smo priložili, se vidi kako je uključen na struju dok se puni.

Kako su ispričale skrhane komšije, nakon što je plamen primjećen svi su pojurili da pomognu, pa su čak pokušali da razbiju i zid.

Nemoguće otvoriti

Naime, kuća u Ulici Đorđa Dere, u kojoj je buknuo plamen imala je samo jedan prozor, ali taj prozor se naslanjao na zid groblja zbog čega ga nije bilo moguće otvoriti.

- Sve smo pokušali, lupali smo, uzeli smo alat i pokušali zid da razbijemo da bismo ih izvukli - pričaju u dahu komšije nesretne porodice pokazujući nam na rupu koju su uspjeli da probiju.

Fotografije sa lica mjesta su i više nego potresne. Rupa koju su ljudi uspjeli da probiju u nadi da će spasiti porodicu je vidna. Njihov trud, na žalost, nije uspio da spasi živote.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.