LAZAREVAC

Tužilac se oglasio nakon nesreće u kojoj su poginuli djeca i vozač

Na licu mjesta alkotestiran je mašinovođa

Jeziva nesreća. Oliver Bunić / Ringier

Blic.rs

19.8.2024

Povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila danas na pružnom prijelazu Bajino brdo u Petki, GO Lazarevac, dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu izašao je na lice mjesta i u saradnji sa saobraćajnom policijom obavio uviđaj, piše Blic.

Nakon izvršenog uviđaja utvrđeno je da su nastradala tri lica - L. M. (58.), D. M. (14.) i D. M. (12.), a da je jedno lice D. M. zadobilo teške tjelesne povrede. Također, na osnovu prikupljenih izjava i uvidom u materijalne dokaze prilikom uviđaja utvrđeno je da je zvučna i svjetlosna signalizacija bila ispravna.

Na licu mjesta alkotestiran je mašinovođa koji nije imao prisustvo alkohola. U daljem toku postupka naložena je obdukcija nastradalih, kao i toksikolosko hemijska analiza vozača putničkog vozila koji je nastradao, da se uradi vanredni tehnički pregled putničkog vozila, kao i da se od "Željeznice Srbije" a.d. dostavi potrebna dokumentacija, a da se izvještaj o navedenom događaju dostavi Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu na dalje postupanje.

Podsjetimo, dječak M. D. (12) i djevojčica M. D. (14) poginuli su danas u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na pružnom prijelazu u mjestu Petka u Lazarevcu kada je na automobil marke Audi naletio voz.

Kako saznaje Blic, u nesreći je poginuo i vozač Milan L., dok je otac djece Milan D. (38) teško povrijeđen.

Kako navode iz Infrastruktura željeznica Srbije, na djelu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, danas u 12.40 sati, na putnom prijelazu obezbjeđenom svjetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, putnički voz je naletio na automobil, koji je prelazio preko pruge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.