POPLAVE NAKON NEVREMENA

Katastrofalni prizori iz Beča: Grad je pod vodom

Dugo živim ovdje, ali nikada nisam doživio tako nešto, rekao je jedan od mještana

Scene iz Beča - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ć.

prije 2 dana

Pad temperatura tokom vikenda sa sobom je donio i tone padavina i udare vjetra do 100 kilometara na sat. Od petka popodne do nedjelje popodne u Beču je padala kiša gotovo bez prestanka, a posljedice nevremena su razorne.

"Put do Dunava je potpuno poplavljen. Dugo živim u Floridsdorfu, ali nikada nisam doživio tako nešto - rekao je čitalac "Heutea".

Dunavski kanal se također svake minute punio kišnicom. Voda se povremeno izlivala, a neki restorani su potpuno uništeni u nevremenu. 

Talasi visoki metar bjesnili su rijekom u nedjelju popodne - i obližnje šine podzemne željeznice bile su toliko pogođene da je došlo do velikih prekida javnog prijevoza.

Na prestoničkim želJezničkim stanicama ljudi nisu tražili samo suh prostor: razne želJezničke rute prema zapadu su otkazane, a hiljade putnika je ostalo nasukano. U nekoliko četvrti Beča došlo je do poplava podruma i oborenog drveća na ulicama.

U bečkom Leopoldstadtu vozači i prolaznici već su se u subotu popodne probijali kroz Obere Augartenstrasse noseći stabla i grane sa puta - javio je "Heute".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.