INCIDENT U SARAJEVU

Udruženje "Sarajevo Taxi" za "Avaz": Vozač kantonalne inspekcije koji je fizički nasrtao na našeg kolegu imao je 1,68 promila alkohola u organizmu

Naš kolega je ostao sabran i sačekao je policiju koju smo mi pozvali

Snimak kruži internetom. Facebook

13.8.2024

Povodom teškog incidenta kod tramvajske stanice u ulici Maršala Tita, kontaktirali smo Udruženje „Sarajevo Taxi“ iz čijeg Dispečerskog centra je za „portal „Avaza“ potvrđeno da je njihov taksista sinoć imao težak udes kada se u njegovo vozilo „zabio“ automobil kantonalne inspekcije.

 Obavijestio da je imao težak udes 

- Povodom nemilog događaja koji se desio sinoć, 12.8.2024., a odnosi se na saobraćajni udes na tramvajskim šinama kod Predsjedništva BiH, Dispečerski centar je zaprimio poziv kolege A. S. koji nas je obavijestio da je imao težak udes i zamolio nas da pozovemo PU Centar, što smo i učinili.

Kolega je prebačen u Vojnu bolnicu, gdje mu se utvrđuje stepen povreda.

Isti se zaustavio na tramvajskim šinama s upaljena sva četiri žmigavca kako bi primio klijenta koji je, nasreću, ušao u vozilo, inaće bi posljedice i po njega bile fatalne, kada se u njegovo vozilo "zakucalo" vozilo inspekcije - naveli su iz Dispečerskog centra i dodali.

- Vozač kanatonalne inspekcije je još i fizički nasrtao na našeg kolegu, što je jasno uočljivo i na snimkama koje kruže internetom, ali je isti ostao sabran, te sačekao policiju koja je nakon alkotesta, kod našeg člana udruženja konstatovala 0 promila alkohola, dok je vozač vozila kantonalne inspekcije imao 1,68 promila, te Vas molimo da se za sve dodatne informacije obratite PU Centar.

Nije bio u mogućnosti da da izjavu

- Također Vas molimo da u skladu s konstantnim pritiscima koji se dešavaju u posljednje vrijeme, a odnose se na povezivanje našeg imena za sve negativne stvari koje se, nažalost, dese u ovom gradu - posljednji slučaj napada na političara Predraga Kojovića, koji je izvršio vozač kompanije „Samir-Emir“ taxi, da se sve informacije prikupljaju na adekvatan način zbog korektnosti prema ljudima koji na pošten, ali izrazito težak način pokušavaju da rade svoj posao - naveli su iz Dispečerskog centra udruženja „Sarajevo Taxi“.

Taksista A. S. nije bio u mogućnosti da da izjavu „Avaz“ zbog zdravstvenih problema.

Na snimku se vidi vozač inspekcije kako insistira da napadne taksistu koji je sjeo na zidić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.