KORIST VIŠE OD 320.000

U Austriji pala banda iz Srbije: Počinili najmanje 33 krivična djela

Identifikovana su dva vozila registarskih tablica Srbije koja bi uvijek bila snimljena na nadzornim kamerama u blizini opljačkanih kompanija

Austrijska policija. Screenshot / noen.at

S. S.

19.7.2024

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od godinu dana provaljuju u kompanije na ovom području, na osnovu čega su stekli korist od skoro 320.000 evra.

Naime, prve provale su primijećene marta, 2023. godine kada je opljačkano nekoliko kompanija u oblasti Tulna. Oni su obično prilazili kompanijama sa zadnje stranje, kroz polja i njive, a zatim bi, zaobilazeći sve moguće bezbjedonosne sisteme, uzimali šta su stigli. Oni se terete za najmanje 33 krivična djela.

Policija je odmah nakon toga započela intenzivnu istragu i zahvaljujući saradnji sa kolegama iz okolnih oblasti, identifikovana su dva vozila registarskih tablica Srbije koja bi uvijek bila snimljena na nadzornim kamerama u blizini opljačkanih kompanija.

Policija je čekala pravi čas jer su dobili dojavu da su vozila nedavno ponovo ušla na teritoriju Austrije. Napravili su im zasjedu i uhvatili tri počinioca na djelu: dva brata i sina jednog od braće. Oni su odmah sprovedeni u zatvoru Kornojburgu, a navodno se njihov DNK poklapa i sa nekoliko provala u Njemačkoj, prenose Nezavisne novine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.