INTERVENISALA I POLICIJA

Drama u centru Sarajeva: Zbog ljetnih bašti posvađali se Čedić i Hilmija Garibović

Posvađali su se oko toga ko ima pravo na veći dio prostora

Sukob u centru Sarajeva. Raport

A. O.

31.5.2023

U ulici Ferhadija, u centru Sarajeva, jučer je došlo do sukoba dvojice “uglednih ugostitelja” zbog čega su intervenirali pripadnici MUP-a KS i općinske inspekcije Centar.

Do sukoba je došlo između vlasnika slastičarne “Vatra” Šaćira Čedića, odnosno njegovog sina i Hilmije Garibovića, koji je bio vlasnik kafića koji se nalazi pored “Vatre”, prenosi Raport.

Sukob je nastao zbog korištenja općinskih prostora u ulici Ferhadija koji oni iznajmljuju za svoje ljetne bašte. Posvađali su se oko toga ko ima pravo na veći dio prostora. 

Na kraju su intervenirali pripadnici MUP-a KS, a inspektori općinske inspekcije morali su iscrtati graničnike što se vidi na fotografijama koje je dobio Raport.

Čedić i Garibović su već duže vrijeme u sukobu upravo zbog ljetnih bašti, prenosi Raport.

Zanimljivo je da su i Čedić i Garibović od ranije poznati policiji, a vlasnik “Vatre” nedavno je osuđen za utaju poreza.

Čedić je inače blizak prijatelj porodice Izetbegović, a bio je i dio finansijske istrage koja se vodi protiv bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zvanog Osmica. Osmica je od njega kupio kuću za šta nije imao finansijsko pokriće.

Garibović je također poznat pravosudnim i policijskim organima, a ranije je osuđivan za iznudu i prevaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.