PRETRESI NA VIŠE LOKACIJA

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji u Sarajevu protiv organiziraniranog kriminala i korupcije

U okviru predmeta ostvarena je značajna međunarodna suradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu

Tužilaštvo BiH se oglasilo o hapšenju Admira Arnautovića Šmrka. ARHIV

A. O.

20.9.2022

Tužilaštvo BiH saopćilo je da tužioci Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordiniraju i vode aktivnosti policijskih službenika MUP-a KS u posljednjoj akciji usmjerenoj protiv osoba osumnjičenih za organizirani kriminal.

Aktivnosti su usmjerene prema osobama osumnjičenim za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, kao i koruptivna kaznena djela povezana sa zlouupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina.


- Aktivnosti policijskih agencija usmjerene su prema više osoba među kojima su ranije osuđivane osobe za neovlašteni promet opojnih droga, a zbog koruptivnog postupanja lišen je slobode i dugogodišnji djelatnik policijskih agencija SIPA i DKPT BiH - navodi se u saopćenju.

Uporedo sa hapšenjima vrše se pretresi na više lokacija.


U okviru predmeta ostvarena je značajna međunarodna suradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu.

Nakon lišenja slobode i policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene, te donijeti odluku o daljim aktivnostima Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija,  navodi se.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.