CRNA HRONIKA

Završen dokazni postupak u slučaju ''Memić''

Detalj s ranijeg pretresa

Piše: B. C.

4.7.2018

Nakon što je Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu jučer odbilo sve dokaze tužilaštva i odbrane, sudija Igor Todorović proglasio je da je završen dokazni postupak u predmetu protiv Ljube Seferovića, koji se tereti da je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji kombijem udario Alisu Mutap i Dženana Memića, koji je kasnije podlegao povredama. 

Njegov otac Bekrija Seferović tereti se za sprečavanje dokazivanja. 

Odluka o završetku dokaznog postupka bila je za tužilaštvo i odbranu iznenađujuća, a sudija Todorović im je rekao da se pripreme za završne riječi koje trebaju iznijeti na pretresu zakazanom za 12. juli.

Tužilac Sead Kreštalica je napomenuo da je prekršen Zakon o krivičnom postupku, ali je sudija naglasio da ih je na prethodnom pretresu pitao imaju li dodatne dokaze.

Todorović, također, nije dozvolio tužiocu Mladenu Furtuli da precizira optužnicu u korist optuženog Ljube Seferovića, rekavši da su to mogli ranije uraditi.

Nakon što su tužioci i advokat Rusmir Karkin kazali da bi im trebao duži rok za pripremanje završnih riječi, sudija Todorović je to odbio, rekavši da sve završne riječi trebaju biti iznesene na pretresu 12. jula, makar sjedili u sudnici do kasno u noć. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.