ŠTA KAŽETE

Lego i Nike službeno udružuju snage, fanovi: "Želimo Lego Air Jordan 1"

No stvarni planovi saradnje nešto su drugačiji od onih koje mnogi očekuju

Lego džordanke. ideas.lego.com

D. H.

26.8.2024

Lego  i Nike nedavno su najavili uzbudljivo partnerstvo koje spaja dvije globalno poznate marke iz potpuno različitih svjetova. Ovo je prvi put da se ove tvrtke udružuju kako bi spojile kreativnost i sport. Očekivanja su visoka s obzirom na to da su obožavatelji godinama sami kombinirali Lego kockice s Nike proizvodima u raznim kreativnim projektima.

Hoće li Lego napraviti Air Jordan 1?

Na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, entuzijasti su pokrenuli val špekulacija. Mnogi korisnici ne prestaju sanjati o Lego setovima u obliku popularnih Nike Air Jordan 1 tenisica vjerujući da bi ovo partnerstvo moglo donijeti upravo takve inovacije. "Air Lego 1 dolazi", "Želimo Lego Air Jordan 1", pisali su ispod njihove Instagram objave.

No stvarni planovi saradnje nešto su drugačiji od onih koje mnogi očekuju.

Alero Akuya iz Lega izjavila je: "Uzbuđeni smo što smo partneri s Nikeom i što ćemo zajedno razmišljati o novim načinima spajanja kreativne igre i sporta." Prema njezinim riječima, cilj suradnje je donijeti inovativna iskustva koja će inspirirati djecu diljem svijeta i potaknuti njihovu maštu.

Planovi za suradnju uključuju "različite brendirane proizvode, sadržaje i iskustva", ali još nema konkretnih detalja. Suradnja bi trebala početi 2025. godine, a trenutno ne treba očekivati Lego setove u obliku Nike Air Force 1 ili sličnih tenisica.

Cilj je donijeti više kreativnosti, zabave, sporta i mašte u igru

Lego i Nike fokusirat će se na "zaštitu prava djece na igru", što znači da će stvarati proizvode i iskustva namijenjena djeci. Cilj je unijeti više kreativnosti, zabave, sporta i mašte u igru te inspirirati i angažirati djecu širom svijeta.

Ovo partnerstvo dolazi nakon što je Lego 2021. godine surađivao s rivalom Nikea adidasom, osmislivši proizvode kao što su sportska odjeća i kompleti obuće koja se može sastaviti. Iako ne očekujemo da će Lego uskoro lansirati setove u obliku Air Jordan 1 tenisica, možda će se s vremenom pojaviti slični proizvodi koji će ispuniti želje obožavatelja obiju marki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.