SARAJEVO

Nakon prerane smrti mlade Džejle Drapić: Građani se sutra okupljaju ispred Sebilja na Baščaršiji

Zbog svega, Tužilaštvo KS je formiralo predmet i provodi intenzivnu istragu

Džejla Drapić. Facebook

E. Ć.

prije 7 sati 31 minutu

U Sarajevu će sutra biti organizovano okupljanje povodom prerane smrti Džejle Drapić, mlade djevojke koja je izgubila život nakon komplikacija tokom liječenja zuba.

Okupljanje je planirano u 12:00 sati ispred Sebilja na Baščaršiji, a potom će se prisutni u povorci uputiti prema Vijećnici.


Planirano je i da tokom okupljanja prijatelji i članovi zajednice održe emotivne govore kako bi odali počast Džejli, čija je smrt duboko potresla sve koji su je poznavali.

Na simboličan način, u njenu čast, će biti pušteni bijeli baloni s ispisanim porukama i njenim imenom, kao znak sjećanja na njen kratki, ali značajan život.

- Najtužnije je kada neke ljude moramo pamtiti duže nego što smo ih poznavali. Jedna od njih je i naša Džejla Drapić, djevojka čiste duše i predivnog srca koja nas je prerano napustila - stoji u saopćenju koje je izdala neformalna grupa građana, pozivajući sve koji su poznavali Džejlu, kao i one koji žele da izraze podršku, da se pridruže ovom činu sjećanja i saosjećanja.

Najava okupljanja. Facebook

Podsjetimo, Džejla je preminula 11. oktobra. Prije toga je liječila zub u ordinaciji "Dr. Haris Mekić" u Sarajevu. Zbog svega, Tužilaštvo KS je formiralo predmet i provodi intenzivnu istragu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.