ČLAN GSS-A JABLANICA

Mirza Ćosić ustupio svu svoju opremu na raspolaganje: Poginuo mu je najbolji prijatelj, "ne mogu o tome..."

Hvala Bogu, sve žrtve su pronađene i našle su svoj smiraj, ali i dalje imamo dosta problema, kazao je Ćosić

Ćosić: Žrtve pronašle smiraj. Avaz

prije 5 sati 3 minute

Reporteri "Dnevnog avaza“ jučer su posjetili Donju Jablanicu, gdje su kod Grabovičkog jezera razgovarali s Mirzom Ćosićem, članom Gorske službe spašavanja (GSS) Jablanica.

S obzirom na to da se Mirza već duže vremena rekreativno bavi splavarenjem, od prvog dana kataklizme izazvane bujičnim poplavama u njegovom mjestu on je na raspolaganje stavio svu svoju opremu i resurse te i sam krenuo u spašavanje svojih komšija i prijatelja.

- Prošlo je već nekih 20 dana od poplava, evo danas (jučer, op.a.) smo na Grabovičkom jezeru. I dalje sumiramo posljedice tog kobnog dana. Hvala Bogu, sve žrtve su pronađene i našle su svoj smiraj, ali i dalje imamo dosta problema, posebno infrastrukturnih, pogotovo ovdje gdje se nalazimo, oko nas je nastala ogromna šteta - kazao je Ćosić za "Dnevni avaz“.

Grabovičko jezero. Avaz

Kao što je već najavljeno, općinske vlasti su za naredni vikend najavile masovno čišćenje Jablaničkog i Grabovičkog jezera.

- Svu svoju opremu i raspoloživa sredstva sam dao na raspolaganje i ovim putem pozivam sve dobre ljude da nam se priključe u ovoj akciji - istakao je Ćosić.

Mirza je u ovoj stravičnoj nepogodi izgubio i svog najboljeg prijatelja, što mu je bio jedan od najtužnijih momenata u životu.

- Ma nemojte o tome, ne mogu, pokušavam izbiti tu činjenicu iz glave - kratko je prokomentirao Ćosić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.