KAKO JE TO MOGUĆE

Kandidat iz Novog Sarajeva sumnja u ispravnost rezultata: Dobio nula glasova na biračkom mjestu gdje živi

Ja na vlastitom biračkom mjestu, gdje pored mene glasa i moja familija i moj komšiluk, imam nula glasova, naveo je Krivan

Krivan: Nije mu uračunat ni njegov glas. Facebook

E. Ć.

prije 4 sata 6 minuta

Aldin Krivan, kandidat SDP-a za Općinsko vijeće Novo Sarajevo, ostao je šokiran rezultatima izbora nakon što nije dobio nijedan glas ni na svom biračkom mjestu.

Krivan tvrdi kako je to nemoguće i da je očigledno pokraden na ovim lokalnim izborima. 

- Dok god budemo imali Općinske Izborne komisije koje imenuju Općinska vijeća i koje imenuju politički subjekti izborni proces će biti kompromitovan. Ja na vlastitom biračkom mjestu, gdje pored mene glasa i moja familija i moj komšiluk, imam nula glasova - naveo je Krivan.

Rekao je kako je morao imati najmanje jedan glas, svoj, a dodaje i kako su ga posmatrači informisali da je dobio 30-ak glasova na tom biračkom mjestu.

- Iako sam od posmatrača i članova biračkog odbora dobio informaciju da na ovom mjestu imam 30 glasova, upisana mi je nula prilikom unosa podataka. 

Do kada će izborna volja građana biti predmetom manipulacije pojedinaca, ostaje da vidimo.

Prigovor sam napisao i uputio na adresu Općinske Izborne komisije, da vidimo šta će biti.

P.s: Isto tako, kao stranka smo uočili na više biračkih mjesta slične situacije, gdje nam se izvještaji posmatraca ne podudaraju sa konačnim unesenim stanjem - napisao je Krivan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.