RAZGOVOR

Kandidat za načelnika Ramiz Huremagić za "Avaz": U Cazinu vlada atmosfera kao 1992. godine

U Gradskoj upravi se ne može niko zaposliti ukoliko nije član ili ne pomaže rad vladajućeg NES-a

Huremagić: Rasprava o budžetu nema. Facebook

prije 18 sati 2 minute

Na megdan dugogodišnjem gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću (NES) u nedjelju izlaze dva kandidata - Ramiz Huremagić (nezavisni kandidat) i Sanel Zulić (NLCC). Ramiz Huremagić za „Dnevni avaz“ ističe da je dobio široku podršku stranaka, da je uspio ujediniti i ljevicu i desnicu, pa iza njegove kandidature stoje stranke trojke, SDA i POMAK.

- Mišljenja sam da bi u ovoj zemlji trebalo donijeti zakon kojim se treba ograničiti da se na jednoj poziciji ne može biti više od dva mandata. Što se tiče Cazina konkretno, od Gradske uprave i javnih preduzeća napravljena je stranačka infrastruktura. Biti 20 godina na jednoj poziciji je bolesno i čista patologija - kazao je Huremagić komentirajući Ogreševića.

Javne rasprave

Dodaje da Grad nije ništa uradio da riješi problem otpadnih i kanalizacionih voda, pa se sve slijeva u Čajin potok. Poručuje da, iako se Cazin često hvali kružnim tokovima, Grad je izgradio samo jedan kružni tok.

- Mi smo dobili kružni tok umjesto trga, to nije kružni tok. Sklonili smo park koji je bio tu da bismo napravili beton. Svi ostali kružni tokovi su projekti Direkcije za ceste, Vlade FBiH i Vlade USK - naveo je Huremagić.

Ističe da od 2009. godine nije provedena niti jedna javna rasprava o nacrtu budžeta te dodaje da se u Gradskoj upravi ne može niko zaposliti ukoliko nije član ili ne pomaže rad vladajućeg NES-a.

Cazinska buna

Dodaje da nema nigdje osim u Cazinu da se ljudima naplaćuje javna rasvjeta, a zbog svega toga ističe da se dešava neka nova vrsta Cazinske bune.

- Zamislite kakvo zlo živimo, da je većina političkih subjekata prepoznala da se moramo boriti za opstanak. Ovdje vlada atmosfera kao 1992. godine, pred autonomiju. Polarizacija je na visokom nivou, ako pukne metak, imat ćemo opet krv u Krajini - rekao je Huremagić.

U slučaju pobjede on najavljuje depolitizaciju Gradske uprave, javnih preduzeća, vladavinu prava i zakona

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.