RAZGOVOR

Kandidat za načelnika Maid Suljaković: Maglaj nije koristio mogućnosti

Dva mandata su dovoljna svakom načelniku da pokaže i sposobnosti i nedostatke

Maid Suljaković. Facebook

prije 9 sati 36 minuta

Maid Suljaković (34), uposlenik Agencije za razvoj Tešanj, kandidat je SDA za načelnika Općine Maglaj. On za "Avaz“ ističe da ima veliko iskustvo u radu na projektima, posebno onima iz EU fondova, što mu može pomoći u prepoznavanju izazova i rizika, kao i razvijanju strategija za njihovo ublažavanje.

Svaki mandat

- To je ključno općinama, jer se često susreću s problemima kao što su nedostatak resursa ili nepovoljni demografski trendovi. Iskustvo u ovim aspektima može ubrzati i poboljšati rezultate razvojnih inicijativa u općini Maglaj - govori Suljaković.

Dodao je da Maglaj nije koristio velike mogućnosti apliciranja na projekte iz fondova EU, niti je u značajnoj mjeri aplicirao na projekte viših nivoa vlasti, a naglasio je i nedovoljnu podršku privrednim subjektima da kroz EU fondove unaprijede vlastitu proizvodnju.

Komentirajući aktuelnog načelnika Mirsada Mahmutagića, on kaže da su dva mandata dovoljna da svaki načelnik pokaže svoje i sposobnosti i nedostatke.

Interes građana

- Svaki mandat preko toga, osim u specifičnim okolnostima, nije više u interesu građana ili razvoja lokalne zajednice. Nažalost, u interesu je onih koji žele zadržati privilegije i moć - kaže Suljaković.

U slučaju pobjede, Suljaković najavljuje modernizaciju puteva, rješavanje problema s pitkom vodom, jačanje vodnih barijera, efikasniju administraciju...

Smatram da mogu donijeti promjenu jer imam iskustva u razvoju zajednice i vođenju projekata koji su unaprijedili stanje u firmama, školama i poljoprivrednim zadrugama, kaže Suljaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.