UOČI IZBORA

Načelnik Maglaja Mirsad Mahmutagić za "Avaz": Obnovit ćemo stari dio grada

Uredili gradski park, koji je postao centar okupljanja i mladih i starijih

Mahmutagić: Ravnomjeran razvoj. Facebook

prije 9 sati 35 minuta

Aktuelni načelnik Maglaja Mirsad Mahmutagić (SDP) želi treći put na tu poziciju, a kao protukandidate ima Maida Suljakovića (SDA) i Adnana Sirovicu (DF). Mahmutagić ističe za naš medij da su u proteklom periodu znatno povećali budžet, što je omogućilo da se urade konkretni projekti u ovoj općini.

- Uradili smo neke projekte na koje se čekalo desetinama godina. Riješili smo ulaz u gradsku jezgru kod tvornice "Natron“, gdje se ranije ulazilo preko drvenog mosta. Uredili smo gradski park, koji je postao centar okupljanja i mladih i starijih - kazao je Mahmutagić.

Novi hotel

Navodi i da su urađene saobraćajnice, kao i parking mjesta, a podržali su i izgradnju stambenih jedinica.

- Ono što je veoma bitno za Maglaj jeste da su u gradu u toku brojni radovi. Do sredine 2025. godine bi trebao biti gotov novi hotel, što nam je predstavljalo veliki problem ranije. Izvodi se rekonstrukcija ulice Srebreničkih žrtava rata, koja je postala važna kao šetalište, ali i zbog zaštite od poplava - rekao je Mahmutagić.

Kao važan projekt je naglasio i rekonstrukciju ulice Aleja Ljiljana.

Povjerenja građana

Ističe da očekuje da će ponovo dobiti povjerenje građana, a prva stvar kojoj će se posvetiti nakon toga je rekonstrukcija starog dijela Maglaja i Trga Alije Izetbegovića, za šta je već osiguran milion KM.

- Nastavljamo s ravnomjernim razvojem cijele općine, ulaganjem u poslovne zone. Mogu se pohvaliti da je 2016. Maglaj po socioekonomskim pokazateljima bio u grupi nerazvijenih općina, a sada smo u trećoj grupi. Nastavit ćemo davati podršku mladim ljudima, sportskim klubovima, čineći Maglaj mjestom boljeg življenja - naglasio je Mahmutagić.

Najavio je i podršku za privredu, kulturu te da nikada neće zaboraviti boračku populaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.