NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Novi američki ambasador poslao snažnu poruku

Bosna i Hercegovina je ključni dio plana Sjedinjenih Američkih Država za mir u Evropi

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

prije 5 dana

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte o obraćanju Daglasa Džonsa, novog ambasadora SAD u BiH, pred Kongresom. Neću dozvoliti da rastrgaju BiH.

Bosna i Hercegovina je ključni dio plana Sjedinjenih Američkih Država za mir u Evropi. Važno je nastaviti s pritiscima i sankcijama na Dodika i njemu slične koji ugrožavaju mir, poručio je Džons.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez u razgovoru za "Avaz" otkrio da BiH dogovara isporuku moćnog oružja, koje će nam biti isporučeno u što skorijem roku. Čitajte koliko će turskih Bayraktara pojačati arsenal Oružanih snaga BiH.

Javnost u glavnom gradu BiH zgrožena nakon novog slučaja ubistva. Žena osumnjičena za ubistvo supruga na Alipašinom polju. Nožem je više puta izbola supruga po grudima. "Avaz" donosi fotografije zgrade gdje su živjeli, kao i privođenja osumnjičene Dž. J.

Samo u "Dnevnom avazu" čitajte i o tome kako je aktuelni američki ambasador SAD u BiH Majkl Marfi raksrinkao domaće političare i njihove podvale. NATO put BiH već godinama stoji na mrtvoj tački.

"Dnevni avaz" saznaje da su u utrci za čelo bh. USKOK-a ostala dva kandidata. Riječ je o konkursu VSTV-a o imenovanju funkcije koje se čeka već mjesecima, a donosimo vam imena kandidata koji će uskoro prezentovati programe rada, a nakon toga pada finalna odluka.

Donosimo priču o trnovitom putu do zvijezda profesora Ognjena Ridića, koji je za "Avaz" govorio o nevjerovatnom uspjehu. Otkrio nam je kako je uspio doći od bh. izbjeglice do svjetskog naučnika.

Novinari "Dnevnog avaza", najtiražnijeg i najutjecajnijeg medija, obradili su temu posjeta turista, kojih je prema podacima Agencije za statistiku došlo preko milion u prvih sedam mjeseci. Međutim, iako se bilježe pozitivni rezultati, turisti se ne zadrže ni tri cijela dana u našoj zemlji.

Na stranama posvećenim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini "Dnevni avaz" vam donosi intervju s Inom Pamukčić, nositeljicom liste SBB-a u Brčkom, koja je poručila: "Napravit ćemo odličan rezultat".

Federalna uprava za geodetske poslove u analizi objavila zvanične podatke za prvih šest mjeseci. "Avaz" donosi detalje koja je cijena najskuplje prodane kuće u Federaciji BiH, te gdje se nalazi.

Pjevač Semir Cerić govorio je za "Dnevni avaz" ususret spektaklu koji nas očekuje u Sarajevu. Jasno je poručio da "publika može očekivati najbolje od svog Koketa".

Na stranama sporta donosimo sve detalje životne drame Anela Ahmedhodžića. Samo u "Dnevnom avazu" čitajte šta je Anelov otac Mirsad poručio svom sinu, a šta je govorio o svojoj snahi. O svemu se oglasila i njegova supruga Marijana Cecilija.

U subotu se u impozantnom "Avaz Twist Toweru" održava jubilarno 10. izdanje "Avaz Tower Runninga". Na spektakularnu "Avazovu" utrku dolazi najbolji svjetski "tower runner" i Ginisov rekorder.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.