PREDIZBORNA KAMPANJA

Konaković u Goraždu: Ovdje smo naučili da nikad ne smijemo biti slabi

Goražde je herojski grad, grad koji izdržao opsadu i odbranio se, ponajviše snagom, pameću i hrabrošću svojih ljudi

Konaković u Goraždu. NiP

S. S.

prije 4 dana

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova BiH, boravio je u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Obilazak fabrika

U sklopu predizborne kampanje Konaković je posjetio Goražde, Pale (FBiH) i Foču (FBiH). Kandidat Naroda i Pravde za načelnika Goražda je Senad Čeljo, dok je nosilac liste Naroda i Pravde za Gradsko vijeće Rijad Adžović. Osim sastanka sa kandidatima Naroda i Pravde, predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković obišao je i fabrike Unis Ginex i Pobjedu-Rudet. Obje fabrike bilježe sjajne poslovne rezultate i predstavljaju važan dio namjenske industrije Bosne i Hercegovine.

- Nama je Goražde lekcija da nikada ne smijemo biti slabi i da uvijek moramo biti hrabri. Goražde je herojski grad, grad koji izdržao opsadu i odbranio se, ponajviše snagom, pameću i hrabrošću svojih ljudi. Znate, kad bi u nekom trenutku slušali vijesti i čuli da su Goražde, da je Drina, slobodna, to su bili momenti koji vas osnažuju. Godinama poslije kada smo osnivali Narod i Pravdu desilo nam se nešto vrlo slično. Jedna mala grupa ljudi hrabro je ustala i rekla - mi smo ti koji hoće pravdu ne za sebe, već za sve. Trpili su strašne pritiske, ali samo nekoliko godina poslije su trijumfovali. Danas Narod i Pravda upravlja procesima, danas Narod i Pravda ima najbolje kandidate u sve tri općine u ovom kantonu - kazao je Konaković.

Centralni stub

On je podsjetio da je Vlada Kantona Sarajevo u kojoj je Narod i Pravda centralni stub pokazala posebnu brigu za Goraždom. 

- Pomogli smo opremanje policije, došli smo ovdje i jasno rekli: Bosna se brani ovdje, recite nam kako možemo pomoći. Nastavljamo na isti način odnositi se prema Goraždu i ovom dijelu BiH i dalje. Ovaj uski pojas preko Grepka je naša pupčana vrpca, mi smo njome povezani sa Goraždem i Drinom. Svi spinovi nestaju i laž će sigurno biti poražena. Laž o nekoj izdaji, o tome da smo bilo šta bilo kome dali. Kažem vam: Mi smo od Goražda naučili da nikad ne smijemo biti slabi. A danas smo sigurno jači i bit ćemo još jači, bit će jače institucije države, bit će jača država BiH - dodao je Konaković.

Kandidat Naroda i Pravde za načelnika Foče (FBiH) je Salko Osmanspahić, a listu za Općinsko vijeće predvodi Meho Herić. Što se tiče Općine Pale (FBiH) kandidat Naroda i Pravde za načelnika je Ibrahim Komarica, a nosilac liste Sanela Imširević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.