POTPISAN UGOVOR

Za modernizaciju dijela regionalne ceste R 448, dionica Jabuka-Hranjen 1,9 miliona KM

Federalno ministarstva prometa i komunikacija za ovaj projekat izdvojilo je 1.500.000KM, dok će iz kantonalnog budžeta biti izdvojeno 409.000KM

Potpisan ugovor. Fena

FENA

prije 5 dana

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov sa firmom "Goraždeputevi“ potpisao je ugovor o izvođenju radova na modernizaciji dijela regionalne ceste R 448 Potkozara – Goražde - Hrenovica, dionice Jabuka-Hranjen u dužini od 8,2 km. Vrijednost ugovora je oko 1.9 miliona KM.

Federalno ministarstva prometa i komunikacija za ovaj projekat izdvojilo je 1.500.000KM, dok će iz kantonalnog budžeta biti izdvojeno 409.000KM.

- Imali smo najbolji projekat i od Federalnog ministarstva dobili najveći iznos sredstava. Projekat podrazumijeva kompletnu modernizaciju dionice Jabuka - Hranjen čime ćemo dobiti jednu kvalitetnu i modernu putnu komunikaciju na ovom dijelu regionalnog puta. Nastavit ćemo sa izradom projekne dokumentacije za što smo takođe dobili novac, kako bi se nastavilo raditi od Hranjena do Donjih Bara iduće godine, a potom ostaje dionica do Hrenovice - precizirao je Ćulov.

Napomenuo je da je rok za izvođenje radova na osnovu danas potpisanog ugovora 60 dana te da je Federalno ministarstvo bilo izričito da se sredstva moraju utrošiti u ovoj kalendarskoj godini.

- Takođe radimo i na projektnoj dokumentaciji za dionicu od industrijske zone 'Pobjeda' preko Jarovića za što smo dobili sve salasnosti. Tu će ići dvije trake čime ćemo obezbijediti neku vrstu prelaznog puta novoizgrađenom tunelu s jedne, a s druge strane izlaz na Hranjen, znatno kraće i kroz teritoriju Federacije - dodao je premijer BPK Goražde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.