MIGDAD HASANOVIĆ

Prezentirana prva faza digitalizacije javne uprave u Općini Vogošća

Unaprijeđeno je više od 150 obrazaca

Aktivnosti u Vogošći. Fena

FENA

prije 5 dana

Prezentirana je prva faza digitalizacije javne uprave u Općini Vogošća. Općinski načelnik Migdad Hasanović je naglasio da je to jedan od najvažnijih aktuelnih projekata u općini Vogošća.

Tako će građani, putem e-registra dostupnog na web stranici Općine Vogošća, moći preuzeti i popuniti potrebne obrasce. Moći će dobiti i uputstva o potrebnoj dokumentaciji.

Hasanović je istakao da je ta, prva faza, bila najzahtjevnija i najobimnija i da su tako postavljeni temelji za naredne korake koji će biti i brži i jednostavniji.

- Unaprijeđeno je više od 150 obrazaca. Naredni korak omogućit će da sva fizička i pravna lica mogu predati zahtjeve online, elektronski plaćati općinske usluge i elektronski pratiti status svog predmeta - naglasio je.

I tu se, kaže, neće okončati taj proces.

- U završnoj fazi je i priprema povezivanja sa IDDEA bazom podataka. Tako građani više ne bi morali, uz zahtjeve, prilagati CIPS prijavu, nego bi se istoj pristupalo po službenoj dužnosti. Ukupno 60 procesa u Općini Vogošća trenutno zahtjeva taj obrazac. Konačni cilj je da Općina Vogošća postane lider u Bosni i Hercegovini, kad se radi o procesu digitalne transformacije - saopćeno je iz Općine Vogošća. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.