AKCIJA "LANDFILL"

Tužilaštvo ZDK zatražilo pritvor za Volodera, Zekića i Nikolića

Sumnjiči ih se za malverzacije i visoku korupciju prilikom izgradnje autoputa kod Žepča

Elmedin Voloder. Autoceste FBiH

E. Ć.

11.9.2024

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, podnijelo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za odredivanje mjere pritvora za Elmedina Volodera, Marijana Nikolića i Borisa Zekića.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke.

Za ostala dva lica, inicijala R.K. i V.M. tužilac je Kantonalnom sudu u Zenici uputio prijedlog za izricanje mjera zabrane i to: zabrana sastajanja sa određenim licima i zabrana napuštanja boravišta.O podnesenim prijedlozima odlučit će Kantonalni sud u Zenici.

Podsjetimo, specijalci FUP-a su jučer izvršili pretrese stambenih objekata navedenih osoba na području tri kantona na devet lokacija, a između ostalog, u Sarajevu, Orašju i Žepču.

Navedeni se sumnjiče za visoku korupciju u preduzeću Autoceste FBiH, preciznije, za koruptivne aktivnosti prilikom izgradnje dionice autoputa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.