TRKA ZA OZDRAVLJENJE

Udruženje Biser u Goraždu počelo sa registracijom za Šetnju za ozdravljenje

Registracijom koja iznosi 15 KM podržavaju se preventivne aktivnosti ali i obezbjeđuje pomoć za osobe oboljele od karcinoma dojke

Članice Udruženja. Fena

FENA

6.9.2024

 Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Biser” danas je u Goraždu počelo sa registracijom građana za učešće u Trci / Šetnji za ozdravljenje.

Najmasovniji društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini održat će se 29. septembra u Sarajevu.

- Registracijom koja iznosi 15 KM podržavaju se preventivne aktivnosti ali i obezbjeđuje pomoć za osobe oboljele od karcinoma dojke. Novac prikupljen registracijom usmjeren je na mamografske preglede u ruralnim područjima BiH, pakete prve pomoći za svaku novooperisanu ženu, psihosocijalnu podršku te druge aktivnosti – pojasnila je predsjednica Skupštine Udruženja “Biser” Mersiha Pecikoza.

Naglasila je da se za ovogodišnju Šetnju za ozdravljenje registracija može izvršiti online putem platforme, a zainteresovni Goraždani to mogu obaviti svakim danom u prostorijama Udruženja "Biser", u vremenu od 11 do 13 sati

- Zahvaljujući ovom velikom događaju, godišnje se obavi oko 1.500 besplatnih mamografskih pregleda, a prevencija i pravovremeni pregledi su najbolji put do zdravlja. I u BPK Goražde se bilježi porast oboljelih od karcinoma, a dobra vijest je da se u značajnoj mjeri otkriju na vrijeme što znači i izlječenje, a svemu tome doprinose i ovakvi događaji - kazala je Pecikoza.

Iz Udruženja “Biser” napomenuli su će udruženje za sve registrovane učesnike iz Goražda obezbjediti prevoz na dan šetnje u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.