INOVATIVNO

Bihać dobio prvu klupu za dojenje

Klupa, dizajnirana s ciljem da ne izolira dojilje i bebe, već da im pruži udobnost i mir

Klupa za dojenje. Fena

FENA

3.9.2024

Bihać je bogatiji za još jedan prostor koji će posebno obradovati roditelje i njihove mališane. U Gradskom parku, najprometnijem mjestu za porodice s djecom tokom ljetnih mjeseci, postavljena je prva "Klupa za dojenje", koja je također opremljena postoljem za previjanje beba. Ovaj projekt je realiziran s ciljem senzibilizacije i informiranja majki o važnosti dojenja kao najzdravijeg i najprirodnijeg načina prehrane novorođenčadi i dojenčadi.

Projekat pod nazivom "Klupa za dojenje - Zagrljaj na klupi" finansiran je sredstvima Omladinske banke Bihać, na inicijativu tri posvećene građanke Bihaća: Irije Stanisavljević, Amele Bunić i Emine Šahinović. Ove vrijedne žene su svojim zalaganjem i vizijom, uspjele aplicirati projekt i osigurati potrebna finansijska sredstva kako bi Grad Bihać dobio ovu jedinstvenu klupu. Njeno postavljanje u parku ne samo da uljepšava prostor već grije srca svih koji je primijete, a ono najvažnije – pomaže roditeljima i djeci.

Klupa, dizajnirana s ciljem da ne izolira dojilje i bebe, već da im pruži udobnost i mir, omogućava potrebnu diskreciju, čineći Bihać još ugodnijim mjestom za život i boravak. Ovaj simpatičan dodatak Gradskom parku pokazuje koliko je važno stvarati prostore gdje se svi osjećaju dobrodošlo i zbrinuto.

Iz Turističke zajednice Grada Bihaća izrazili su zahvalnost ovim inspirativnim ženama što svojim trudom i ljubavlju čine grad ljepšim i boljim mjestom za život. Također su zahvalili i JU Zavod za prostorno uređenje Bihać na pomoći pri odabiru lokacije i transportu klupe. "Grad velikim čine njegovi ljudi", poručili su iz Turističke zajednice, ističući značaj ovakvih inicijativa koje doprinose kvaliteti života svih građana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.