MINISTAR OBRAZOVANJA

Sve spremno za početak nove školske godine u SBK

Prema njegovim riječima, situacija u obrazovanju je dobra

Nova školska godina. Fena

FENA

29.8.2024

Učenici osnovnih i srednjih škola na području SBK u ponedjeljak se vraćaju u školske klupe. Sve je, kazao je resorni ministar obrazovanja, Bojan Domić, spremno za novu školsku godinu.

- U ponedjeljak, 2. septembra, više od 24.000 naših osnovaca i srednjoškolaca će zauzeti svoje školske klupe i tako započeti novu školsku godinu. Po mojim informacijama, manje-više sve je spremno, završne su pripreme kako bismo uspješno pokrenuli nastavu. Čekat će ih ustaljena praksa da im se osiguraju udžbenici, prijevoz je riješen gdje god je to tehnički bilo moguće, nemamo nekih problema, svima bih poželio uspješan početak školske godine, da vrijedno uče, rade i to će im se višestruko vratiti u životu - rekao je Domić.

Prema njegovim riječima, situacija u obrazovanju je dobra.

- Kroz rebalans i proračune prethodnih godina osiguravali smo značajna sredstva za ulaganje u škole, tako da je u tijeku nekoliko velikih kapitalnih projekata u obrazovanju i još nekoliko ne malih kapitalnih izdvajanja i nabave opreme. Pa i danas smo nekim školama doznačili sredstva za takve projekte. Tu su Vlada i Sabor imali sluha, kao i sve politike. U dva prethodna kolektivna ugovora osigurali smo određen rast plaća, sa sindikatima imamo zdravu komunikaciju, sve su to jako važni segmenti obrazovanja - kazao je Domić za kraj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.