TRAJAT ĆE 10 DANA

Radionice za djecu u Gradskom parku Bihać u organizaciji Turističke zajednice i IPSIA BiH

Pečenković je također naglasila važnost ovakvih aktivnosti u obogaćivanju turističke ponude grada, posebno za najmlađe posjetitelje i porodice

Naglasak na vrtićki uzrast. FENA

FENA

22.8.2024

U Gradskom parku Bihać, u okviru drugog po redu dječijeg festivala „U hladu kreativa“, započele su desetodnevne radionice za djecu koje organizira Turistička zajednica Grada Bihaća. Festival, koji traje ukupno 11 dana, realizira se u saradnji s organizacijom IPSIA BiH, s ciljem da djeci pruži zabavne, a istovremeno edukativne sadržaje, te na taj način oživi Gradski park i Otoku.

Dva načina

Radionice su namijenjene djeci različitih uzrasta, a poseban naglasak stavljen je na starije vrtićke uzraste, kao i na djecu od sedam godina i stariju. Dijana Pečenković, vršiteljica dužnosti direktorice Turističke zajednice Grada Bihaća, istaknula je da su radionice organizirane na dva načina kako bi se prilagodile različitim potrebama i interesima djece.

-IPSIA BiH se fokusirala na radionice za djecu od sedam godina i stariju, koje zahtijevaju prijavu i svakodnevno prisustvo djece koja se prijave. S druge strane, mi smo se više bazirali na starije vrtićke uzraste, a naše radionice su otvorenog tipa, što znači da se djeca mogu slobodno pridružiti i sudjelovati u bilo kojem trenutku. - rekla je Pečenković.

Važnost aktivnosti

Pečenković je također naglasila važnost ovakvih aktivnosti u obogaćivanju turističke ponude grada, posebno za najmlađe posjetitelje i porodice koje dolaze s djecom.

- Željeli smo stvoriti mali, mini festival za djecu, koji će ne samo zabaviti i educirati, već i pridonijeti oživljavanju našeg prelijepog Gradskog parka i Otoke. - dodala je.

Festival „U hladu kreativa“ pruža djeci priliku da kroz igru i kreativne aktivnosti razvijaju svoje vještine i maštu, dok istovremeno uživaju u prirodi i društvu svojih vršnjaka. Organizatori se nadaju da će ovaj festival postati tradicionalan događaj u Bihaću, te da će svake godine privlačiti sve veći broj djece i njihovih roditelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.