BIHAĆ

Nakon pronalaska 3.000 stabljika kanabisa: Čija je marihuana vrijedna tri miliona KM?

Dvojici Cazinjana i Bjeljincu određen jednomjesečni pritvor

Hapšenje u Bihaću. TV USK

20.8.2024

Trojici narkodilera koji su uhapšeni 15. jula, nakon što je kod Bihaća otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane vrijedne tri miliona maraka, određen je jednomjesečni pritvor.

Ponavljanje djela

- Općinski sud u Bihaću svojim rješenjem, a na prijedlog Tužilaštva USK, odredio je pritvor prema tri lica koja su lišena slobode zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela – saopćeno je za „Avaz“ iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Dio marihuane u stakleniku. MUP USK

Riječ je o dvojici Cazinjana S. A. (48) i S. S. (45), te N. H. (41) iz Bijeljine.

Pripadnici MUP-a USK i policijske stanice Bihać i Sektora kriminalističke policije otkrili su plantaži s 3.000 stabljika kanabisa visoke kvalitete na području Teočaka u Bihaću. Pretresom je pronađena i veća količina suhe marihuane i oprema za uzgoj kanabisa. Da je ova droga dospjela na ilegalno tržište, imala bi iznos od preko tri miliona KM.

Nastavak istrage

Na konferenciji za novinare se moglo čuti da je zaplijenjena droga bila namijenjena tržištu izvan BiH.

- Po količini zaplijenjene droge pretpostavlja se da je trebala ići na strano tržište, ali još su u toku provjere – kazala je za „Avaz“ Snežana Galić, načelnica Sektora kriminalističke policije, koja je čestitala pripadnicima MUP-a USK na uspješno obavljenoj akciji.

Droga u saksijama. MUP USK

U ovoj priči kako stoje stvari bili su pijuni, dok se istražuje ko je stvarni vlasnik ove višemilionske plantaže.

Ova zapljena droge u Bihaću rezultat je obimne istrage koja pokazuje opredijeljenost Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova USK u borbi protiv ove pošasti.

Detalj s konferencije za novinare. MUP USK

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.