OPREMANJE I UREĐENJE

Potpisan protokol o realizaciji finalne faze Projekta osnivanja Muzeja genocida u Srebrenici

Tokom posjete potpisna je i Protokol o saradnji između TIKA-e i Memorijalnog centra u vezi s opremanjem i uređenjem Muzeja genocida u Srebrenici

Potpisan protokol. Fena

FENA

15.8.2024

Predsjednik Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) Serkan Kayalar tokom današnje radne posjete Memorijalnom centru Srebrenica, posjetio je mezarje te odao počast žrvama genocida u Srebrenici, nakon čega je obišao i nekoliko stalnih postavki Centra.

Tokom posjete potpisna je i Protokol o saradnji između TIKA-e i Memorijalnog centra u vezi s opremanjem i uređenjem Muzeja genocida u Srebrenici, koji predstavlja finalnu fazu Projekta izgradnje i održavanja Muzeja genocida u Memorijalnom centru.

Turska agencija za saradnju i koordinaciju do sada je u prvoj fazi ovog projekta obnovila krovnu konstrukciju na najvažnijem i najvećem objektu Memorijalnog centra - nekadašnjoj proizvodnoj hali fabrike akumulatora.

To je, kako navode iz Memorijalnog centra u Potočarima, uveliko omogućilo i nesmetano postavljanje nekoliko stalnih postavki u ovom objektu te napravilo prostor za onu čije će otvaranje biti jedan od najvažnijih događaja na obilježavanju 30. godišnjice od genocida u Srebrenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.