POTVRDIO KUIP

Protiv službenika kantonalne inspekcije, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u Sarajevu, pokrenut disciplinski postupak

Vozač kantonalne inspekcije je nakon nesreće fizički nasrnuo na taksistu

Snimak nakon nesreće. Screenshot / CH

E. Ć.

13.8.2024

Ispred zgrade Predsjedništva BiH jučer je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su sudjelovali službenik Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS i vozač taksija. 

Vozač kantonalne inspekcije je nakon nesreće fizički nasrnuo na taksistu. O svemu su se oglasili iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

- Povodom saobraćajne nezgode koja se 12. avgusta 2024. godine u večernjim satima dogodila ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a u kojoj je učestvovao službenik Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo obavještavamo javnost da je prema službeniku koji je upravljao službenim motornim vozilom pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti i kršenja Etičkog kodeksa, te će u skladu sa zakonskim propisima biti poduzete predviđene mjere.

S tim u vezi, ostvareni su kontakti sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te se provode i ostale aktivnosti na prikupljanju potrebnih činjenica i dokaza za utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti našeg službenika.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo kao jedan od nosilaca provedbe zakona svojim postupanjem može biti primjer dosljedne primjene zakonskih propisa, dok uposlenici ovog organa treba da budu uzor primjernog ponašanja i zakonskog postupanja - saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.