DIREKTOR "ENERGOINVESTA"

Mirza Ustamujić o gašenju plina za "Avaz": Odgovori Eleka će biti materijal za Tužilaštvo

Novina i doista interesantna stvar je da ovaj put ne poštuje ni vlastite organe RS

Mirza Ustamujić. Bloomberg Adria

13.8.2024

Generalni direktor "Energoinvesta" Mirza Ustamujić za "Dnevni avaz" je prokomentarisao navode direktora "Sarajevo-gasa" Istočno Sarajevo Nedeljka Eleka o gašenju plina za područje KS.

- U svom dopisu gospodin Elek potvrdio je da zna koje su obaveze i da ce cijena biti vraćena na posljednje regulisanu cijenu. Posljednje regulisana cijena iznosi 7.20 KM/Sm3, a dostavljena faktura je na 14.10 KM/Sm3. Jasno je da nismo mogli prihvatiti fakturu sa 100 posto većom cijenom, a kada dobijemo ispravnu, sve će biti izmireno u potpunosti - istakao je Ustamujić za "Avaz".

Dodao je da na njihov zahtjev da se vrati u zakonske i ugovorne okvire i na osvrt da imaju obavezu da štite interese građana FBiH i poštuju obaveze, odgovor bio da će dobiti zatvorene ventile ako ne plate 100 posto veću cijenu, sve i da se zaštite pred sudom.

- Kada nekome prijetite da ne smije svoja prava tražiti pred sudom, a pošaljete dopis u kojem tvrdite da nemate saglasnost regulatora da u tom periodu fakturišete više, trebate se zapitati da li preplaćenih 1,3 miliona koje treba vratiti i iznosi ovakve prijetnje su problem likvidnosti za "Sarajevo-gas" a.d. ili "Energoinvest"? Pozivam gospodina Eleka neka pročita vlastite dopise i sebe podsjeti na odgovore koji će biti materijal za Tužilastvo očigledno, jer moram priznati da je jedna novina i doista interesantna stvar da ovaj put ne poštuje ni vlastite organe RS. Kada je "Energoinvest" u pitanju, mi očekujemo fakturu u skladu s posljednje odobrenom cijenom Regulatora za navedeni period koju ćemo platiti odmah i poziv da vidimo kako ćemo riješiti pretplatu koju imamo i nastavimo odgovorno poslovanje - zaključio je Ustamujić za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.