DOBRA SARADNJA

Bećirović primio Hunna: BiH i Švicarska razvijaju veoma dobre i prijateljske odnose

Švicarska Konfederacija je tradicionalno jedan od naših najznačajnijih partnera u svijetu

Bećirović primio Hunna. Kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva

FENA

1.8.2024

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Švicarske Konfederacije u BiH Daniela Hunna kome je zahvalio na dobroj saradnji, naglasivši da je njegova, veoma uspješna diplomatska misija u Bosni i Hercegovini, značajno doprinijela unapređenju bilateralnih odnosa.

Bećirović je istakao da Bosna i Hercegovina i Švicarska Konfederacija razvijaju veoma dobre i prijateljske odnose, te da nemaju otvorenih pitanja. Dodao je da su obje strane posvećene daljem unapređenju saradnje, prevashodno na polju jačanja ekonomskih veza i unapređenja trgovinske razmjene.

- Švicarska Konfederacija je tradicionalno jedan od naših najznačajnijih partnera u svijetu. U poslijeratnom periodu, sa 1,2 milijarde KM pomoći, podržala je obnovu Bosne i Hercegovine, a danas prati razvoj naše zemlje kroz realizaciju i podršku razvojnih programa. Švicarska Konfederacija je devedesetih godina prošlog stoljeća prihvatila i uspješno integrisala značajan broj građane Bosne i Hercegovine i mi smo veoma zahvalni na toj pomoći - zaključio je Bećirović.

Švicarska Konfederacija kroz definiranu Strategiju saradnje kontinuirano podržava Bosnu i Hercegovinu u procesu evropskih i euroatlantskih integracija. Kroz ciljanu metodologiju razvojne pomoći, pruža podršku unapređenju javne uprave, zdravstva, ekonomije i zapošljavanja, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.